Przez żołądek do serca - odcinek 2


Obiecałam, że pokażę Wam oprócz słonych walentynkowych inspiracji kulinarnych także słodkie. Postarałam się zebrać koncepcje proste w realizacji, które nie wymagają wielogodzinnego przygotowywania. Przecież w walentynkowy wieczór musicie być wypoczęte, tryskające energią i dobrym humorem, a nie wymęczone staniem przy garach ;) No to zaczynamy. Wystarczy do czekolady na gorąco wrzucić wycięte foremkami pianki marshmallow. Generalnie - foremki serduszka to świetny gadżet do przygotowywania walentynkowych słodkości, przy ich użyciu można wyczarować także ciasteczka na patyku albo biało-czerwone galaretki. Nie macie takich foremek ? Nic straconego, można ozdobić muffiny wyciętymi z papieru serduchami albo strzałami amora. W podobny sposób udekorujecie także lody. Ubolewam bardzo, że truskawki czy wiśnie nie są w lutym najsmaczniejsze, ale jeżeli jesteście zakochani w sobie po uszy pewnie nie spostrzeżecie, że truskawki były wcześniej zamrożone ;) Z bardziej skomplikowanych przepisów urzekł mnie tort obsypany płatkami róży, a także cynamonowe serduszka i bezy z malinami. 

A Wy jakie smakołyki przygotowujecie na Ten dzień ? 
A może wolicie wyjść do restauracji/kawiarni ?

Źródło: zdjęcia podlinkowane

4 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...